Jom Shopping!

09 August 2011

Huru Hara 15 Ramadhan 2012?

السلام عليكم ورحمة الله وبركته

Pagi tadi lepas bersahur sempat aku on9 facebook jap...
terbaca satu fb Notes yg member aku shared kat wall dia...
Notes tu bkn member aku yg tulis, mybe member dia yg tulis @ sape2 saje yg pastinya aku tak kenal...
Kalau nak ikutkan Notes tu pn bukan si penulis yg karang tp dia dpt dari sape2 tah yg sememangnya aku tak kenal langsung....

Aku pn mcm minat nak baca..

Siyes pas bace nih aku tak senang duduk...
Cuba nak lelapkan mata tapi tak bole...
Jantung aku tosah ckp la...dup dap dup dap...lebih laju dr ketapi LRT ...
Apa yg aku fikir, Ya Allah sempat ke aku nak kawen nih? (Kawen dulu yg aku pikir... @_@ )
Ya Allah, adakah aku salah seorang drpd 2/3 umat manusia yg akan lenyap pada 15 Ramadhan 2012 itu?
Nauzubillah....

Bangun pagi tadi tergerak hati aku nak cuba google pasal nih...
Cuba nak cari kepastian dan kesahihan Hadis tu...

Ini yg aku jumpa:
- ada disertakan sekali jawapan dr JAKIM

Alhamdulillah....legaaaa...
Ternyata Hadis tu TIDAK sahih

Lega??
Walau apa pun, kiamat itu pasti tiba...
Ajal maut pasti datang...
Hanya Allah S.W.T saja yg tahu...

Persoalannya, bersediakah kita utk menghadapi saat kematian itu?
Semoga apa yang diceritakan ini memberikan iktibar dan pengajaran kepada kita agar kita sentiasa TAAT kepadaNya
Semoga kita tergolong dikalangan hamba yang sentiasa menerima segala ketentuan serta taat dalam melaksanakan perintahNya
Semoga kita dan zuriat-zuriat kita terhindar dari tergolong di kalangan golongan yang sesat

Perbanyakkan AMAL IBADAT sebagai bekalan AKHIRAT...

Wallahu a'lam

3 comments:

ceq mas said...

mekaseh for sharing

Hans said...

skrg ini ada banyak artikel yg cuba memesongkan akidah umat islam
kalau terjumpa benda2 begini memang patut tanya badan2 keagamaan yg lebih arif
supaya kita dapat maklumat sebenar
nice entry
:-)

Zul Fattah said...

tak boleh percaya sangat... benda2 macam ni...